U galeriji “Zvonimir” otvorena izložba učeničkih radova “Obitelj i ja”

Povodom Međunarodnog dana obitelji, koji se odlukom Ujedinjenih naroda obilježava od 1994. na dan 15. svibnja, u galeriji Javne ustanove u kulturi „Zvonimir“ Solin upriličeno je otvaranje izložbe likovnih radova učenika od 1. do 4. razreda svih solinskih osnovnih škola na temu „Obitelj i ja“. Uz osnovne škole u organizaciji izložbe sudjelovali su Koordinacijski odbor Grada Solina prijatelja djece i Vijeće za prevenciju kriminaliteta Grada Solina.

Okupljenima su se u prigodi otvaranja izložbe obratili koordinatorica projekta Grad prijatelj djece Radojka Bućan i gradonačelnik Solina Dalibor Ninčević koji se zahvalio malim likovnjacima i njihovim mentorima.

I ovom prilikom bih istaknuo važnost obitelji i obiteljskoga okruženja koje nas gradi kao ljude te oblikuje naše karaktere, stavove i uvjerenja – kazao je gradonačelnik Ninčević.

Uslijedila je dodjela nagrada učenicima koji su odlukom stručnog povjerenstva osvojili jedno od prva tri mjesta. Tako je nagrada za najbolji rad pripala Emi Polić, učenici 2.r., mentorica Fani Vidović, drugo mjesto osvojio je Lovre Milanović 4.r., mentorica Anđela Vujević, a treće Roko Radinović, 4.r., mentorica Jelena Orošnjak. Svi troje dolaze iz Osnovne škole don Lovre Katića.

Nacrtala sam svoju obitelj, mamu, tatu, stariju sestru i sebe. Volim crtati i jako me veseli ova nagrada – kazala nam je prvonagrađena Ema koju je tijekom dodjele nagrade pratila mama Danijela.

Ema obožava crtati, naučila je od starije sestre. Nemamo ni jedan prazan papir u kući, a sav novac koji uštedi ulaže u nabavku likovnog pribora – s ponosom nam je ispričala Emina mama.

Grad sedmu godinu za redom prigodnim manifestacijama obilježava Međunarodni dan obitelji. Pred nama je još čitav niz događanja koja slave obitelj, zajedništvo i ljubav – poručila je koordinatorica projekta Grad prijatelj djece Radojka Bućan pozivajući sve zainteresirane da se uključe u proslavu ovog dana.

Marijana BATARELO-JELAVIĆ
SOLINSKA KRONIKA

Fotografije: Jakov Teklić

Scroll to Top Skip to content