U nedjelju Papa fest 2022. u Solinu

Foto: Laudato.hr

U nedjelju, 4. rujna 2022. godine s početkom u 20:15 sati, ispred crkve Gospe od Otoka u Solinu, održat će se Festival duhovne glazbe ”Papa fest 2022.”.

Papa fest je festival duhovne glazbe koji se održava u spomen dolaska Svetog oca Ivana Pavla II. Solinu 1998. godine. Prije samog festivala u 19:00 sati održat će se euharistijsko slavlje za sve ovogodišnje sudionike i vjernike koji će popratiti Papa fest.

Umjetnička direktorica festivala, Sanja Ivančić napominje kako ove godine Papa fest ima retrospektivni karakter, što znači da će nastupati vokalno-instrumentalni sastavi koji su bili sudionici Papa festa te će pjevati po dvije pjesme koje su do sada bile izvođene na njemu.

Izvođači su:

PAPA BAND- Solin

VIS SV. LOVRE- Trogir

VIS VERITAS AETERNA- Split

VIS ZNAK MIRA- Split (Pujanke)

VIS IZIDOR- Split (Sućidar)

VIS SIGNUM- Kaštel Lukšić

Izvođače će pratiti i live band pod vodstvom gospodina Antonija Grkeša. Veliko iznenađenje i ljepotu festivala upotpunit će i dječji zbor Župe Gospe od Otoka koji će otvoriti i zatvoriti festival s dvije himne. Jedna od njih je i Hrvatska mladež koja će biti do sada najemotivnija, jer solo dionice preuzimaju izvođači koji su sudjelovali na Papa festu kroz ove godine s njihovom djecom koja će zasigurno krenuti stopama svojih roditelja.

Gost festivala bit će Stjepan Lach koji će izvesti dvije pjesme i time uveličati festival.

Scroll to Top Skip to content