U organizaciji SK Voljak, održano FINALE KUP-a Hrvatske u streljaštvu u disciplini SKEET

Proteklog vikenda na streljani i u organizaciji SK Voljak održano je FINALE KUP-a Hrvatske u streljaštvu – disciplina SKEET. Nakon dvodnevnog kvalifikacijskog natjecanja šest najboljih plasirali su se u finale.

Konačni poredak nakon finalne serije:

1. Pavao Granić , SK Voljak

2. Marko Škarica, SK Voljak

3. Damir Katić, SK Voljak

4. Mijo Uroš, SK Dubrovnik

5. Miroslav Šakić, SK Voljak

6. Ivica Kušeta, SK Voljak

Usprkos velikim temperaturama i sparini Finale je proteklo uzbudljivo, a strijelci su se žestoko nadmetali.

Strijelac SK Voljaka Pavao Granić postigao je izvrstan rezultat kvalifikacija 120/125 i SF 24/30, Finale 35/40 i time zasluženo osvojio 1. mjesto. Uvjerljivim nastupom obranio je lanjski naslov osvajača KUP-a.

Još jednom vrijedno je spomenuti da predani rad, učenje i strpljenje može donijeti sreću i radost svakom strijelcu kada na kraju zlatno odličje objesi oko vrata – rekli su organizatori te nadodali:

Pored ovog rezultata vrijedno je spomenuti da je Pavao ove sezone nastupio na svjetskom Kup-u na Cipru i Lonatu gdje je ostvario zapažene rezultate te na otvorenom prvenstvu Austrije gdje je osvojio 4. mjesto.

Zapažen je i nastup mladog i talentiranog strijelca Marka Škarice, člana SK Voljak koji se ravnopravno bez kompromisa natjecao sa starijim kolegama.

Postigao je rezultat kvalifikacija 105/125, SF 21/30 i Finale 33/40 i zauzeo drugo mjesto iza svog kolege Granića. Pored toga ove godine na otvorenom prvenstvu Austrije Marko je osvojio 3. mjesto u juniorskoj konkurenciji.

Ovim nastupima i rezultatom Marko već sada pokazuje da ima veliki talent i potencijal za razvoj u vrhunskog strijelca.

Ovo natjecanje je bilo prvo od dva krucijalna natjecanja na državnom nivou. Iduće natjecanje – Prvenstvo Hrvatske održava se od 09. -11.09.2022. u Osijeku.

Veselimo se tom natjecanju kao i ponovnom susretu sa svim kolegama iz trap discipline gdje ćemo se opet kao jedna velika sportska zajednica ugodno družiti, izmjenjivati iskustva i sportski se boriti za odličja – poručuju organizatori te čestitaju svim osvajačima medalja te natjecateljima na fer i sportskom nadmetanju.

Čestitkama se pridružuje i Grad Solin! Bravo!

Scroll to Top Skip to content