U povodu Međunarodnog dana obitelji u Solinu upriličena izložba učeničkih radova

Foto: Jakov Teklić

U Javnoj ustanovi u kulturi Zvonimir povodom Međunarodnog dana obitelji, u petak 14. svibnja, u organizaciji Koordinacijskog odbora „Grada Solina prijatelja djece“, Vijeća za prevenciju kriminaliteta Grada Solina i u produkciji JUK Zvonimir upriličena je izložba najboljih likovnih radova učenike nižih razreda solinskih osnovnih škola.

Izložbom likovnih radova organizatori su htjeli potaknuti dječju maštovitost i kreativnost. Učenici su trebali kroz likovni izričaj izraziti što za njih znači obitelji i ljubav, a pristigli radovi pokazali su kako dječja mašta i inspiracija ne poznaju granice.

Odabir najboljih radova obavile su nastavnice svih četiriju osnovnih škola, Sanja Mirošević (OŠ Vjekoslava Paraća), Ivana Hrgović (OŠ kralja Zvonimira), Katarina Prlić (OŠ kraljice Jelene) i Ljubinka Grujin Vuletić (OŠ don Lovre Katića), a za postav izložbe zaslužan je djelatnik JUK Zvonimir, likovnjak i restaurator Jurica Milić.

Ovom prilikom dodijeljene su i nagrade učenicima koji su odlukom organizatora osvojili jedno od prva tri mjesta. Treće mjesto osvojila je Anica Tukić, učenica 2.b razreda OŠ kraljice Jelene, mentorica Anita Čupić, drugo mjesto ponio je Val Borna Drašković, učenik 1.a razreda OŠ Vjekoslava Paraća, mentorica Ines Popović, dok je prvo mjesto pripalo Ivani Dujić, učenici 3b razreda OŠ don Lovre Katića, mentorica Vesna Gudelj.

Učenike, mentore i roditelje pozdravila je u ime Vijeća za prevenciju kriminaliteta i u ime ravnatelja solinskih škola Anđelka Slavić, ravnateljica OŠ don Lovre Katića, a u ime Koordinacijskog odbora Grad Solin prijatelj djece, koordinatorica Radojka Bućan. Izložbu učeničkih radova je otvorio zamjenik gradonačelnika Grada Solina Ivica Rakušić te tom prilikom čestitao u ime gradonačelnika Dalibora Ninčevića svim nagrađenim učenicima i njihovim mentorima.

Svake godine, Grad Solin, raznim događajima obilježava Dan obitelji čime se prisjećamo, da je obitelj temelj današnjeg društva, da se iz obitelji i obiteljskog okruženja stvaraju ljudi sa svojim karakterom, stavovima, vjerovanjima koji grade neki budući svijet.

Učeničke vesele i maštovite radove možete pogledati u virtualnom obliku u produkciji JUK Zvonimir, a za one željne šetnje, izložba je otvoren do 21. svibnja u Javnoj ustanovi u kulturi Zvonimir!

Scroll to Top Skip to content