U Rupotini svečano otvoren novi Dječji vrtić “Smokvica”

Danas je u Mjesnom odboru Rupotina upriličeno svečano otvaranje Dječjeg vrtića „Smokvica“ uređenog u sklopu novoizgrađenog Poslovnog centra Rupotina. Novi vrtić, otvoren prvog dana nove pedagoške godine, pohađat će ukupno 55 mališana raspoređenih u tri odgojne skupine, od kojih su dvije jaslične.

Ovo je važan projekt ne samo za stanovnike Rupotine već za cijeli grad jer potvrđuje činjenicu da smo sredina puna života i djece. Osobno mi je drago da se ovaj projekt realizira u jednom od rubnih mjesnih odbora u kojem su stanovnici godinama bili limitirani u zadovoljavanju određenih javnih potreba – kazao je gradonačelnik Dalibor Ninčević upućujući zahvalu svima koji su sudjelovali u realizaciji ovog projekta vrijednog oko 16,5 milijuna kuna.

Naglasio bih da je gotovo cjelokupna investicija financirana sredstvima gradskog proračuna, a osim dječjeg vrtića u objektu će biti sadržana polivalentna dvorana s prostorom za rad Vijeća mjesnog odbora te još dva prostora za koja namjeravamo provesti javnu anketu među građanima kako bi oni sami odlučili o njihovim budućim sadržajima – najavio je gradonačelnik.

Okupljene, među kojima su bili polaznici novog vrtića te njihovi roditelji, pozdravila je i Anđela Biuk, ravnateljica solinske vrtićke ustanove „Cvrčak“. 

U ožujku prošle godine otvorili smo vrtićki centar „Gabriel“ u naselju Priko vode u kojem djeluje pet odgojnih skupina, a evo godinu i pol kasnije već otvaramo novi vrtić s tri odgojne skupine u kojem smo zaposlili šest odgojiteljica i tri pomoćnice – kazala je ravnateljica dodajući kako novi vrtić, uz kvalitetno opremljenu unutrašnjost, ima i prostrano dvorište, sa zelenom površinom i antistres podlogom, a proveden je i javni natječaj za nabavku sprava za igranje koje bi uskoro trebale biti postavljene.

Prostorije novog vrtića blagoslovio je don Ante Matešan, župnik župe Solinskih mučenika u Ninčevićima, a vrpcu kojom je vrtić i službeno otvorio svoja vrata prerezali su gradonačelnik Dalibor Ninčević i predsjednik Gradskoga vijeća Ivan Andabak te malena Sunčica, polaznica vrtićke skupine novog DV-a „Smokvica“.

Marijana BATARELO-JELAVIĆ, Solinska kronika

Fotografije: Jakov Teklić

Scroll to Top
Skip to content