Na 18. Dječjoj olimpijadi prvo mjesto pripalo DV „Tratinčica“, a nagradu za fair play ponio je DV „Gabrijel“

Podizanjem zastave i paljenjem baklje otvorena je još jedna dječja olimpijada održana na igralištu NK-a „Solina“ u organizaciji vrtićke ustanove „Cvrčak“ Solin. Otvaranje je izvođenjem hrvatske himne uveličala učenica 6. razreda OŠ don Lovre Katića Marina Muštra i sama bivša polaznica DV-a „Cvrčak“.

Riječ je o manifestaciji pokrenutoj od strane Hrvatskog olimpijskog odbora koja se odvija pod sloganom „I ja ću biti olimpijac“, a podršku malim olimpijcima iskazali su  gradonačelnik Dalibor Ninčević i njegov zamjenik Ivica Rakušić.

Veseli me što smo nakon dvije godine opet ovdje i nadam se da nas nikada više neće zadesiti nešto slično pandemiji kroz koju smo prošli jer naša djeca zaslužuju igru i druženje – poručio je gradonačelnik Ninčević.

Okupljene je pozdravila i ravnateljica solinske vrtićke ustanove Anđela Biuk upućujući zahvalu svima koji su dali doprinos u organizaciji natjecanja.

Moto naše Olimpijade je „Brže! Više! Jače!“ i vjerujem kako naši olimpijci koji su jako puno trenirali jedva čekaju odmjeriti snage na sportskom polju – kazala je ravnateljica ističući kako je važno sudjelovati, a ne pobijediti.

Olimpijada je i ove godine obuhvatila pet disciplina u kategoriji dječaka i djevojčica: skok u dalj, bacanje loptice, trčanje na 50m, štafeta 4×25 i nogomet, a u natjecanju su osim vrtićkih kuća DV-a „Cvrčak“ sudjelovali i mališani svih privatnih vrtića koji djeluju na području grada Solina.

U disciplini skok u dalj za djevojčice pobjedu je odnijela Marijeta Glavina iz DV-a „Sveti Roko“, a u istoj disciplini za dječake najbolji je bio Karlo Ivanović iz DV-a „Škrinjica“.

Najspretniji u bacanju loptice u dalj bili su Eni Banovac iz DV-a „Tratinčica“ i Ivan Mandušić iz DV-a „Pipi duga čarapa“.

Najbrži u trčanju na 50 metara bili su Ameli Jelović iz DV-a „Sveti Ante“ i  Ante Sedlar iz DV-a „Tratinčica“.  

U disciplini štafeta 4×25 u kategoriji djevojčica najbolja je bila ekipa DV-a „Salona“ u sastavu: Marta Đogaš, Josipa Muslim, Marija Buzov i Nika Režić, dok je u kategoriji dječaka pobjedu odnijela ekipa DV-a „Mala sirena“ u sastavu: Andrija Bekavac, Nikola Drezga, Deni Lišnić i Jure Matoš.

U nogometu, u kategoriji djevojčica pobjedu je odnijela ekipa DV-a „Sveti Roko“ u sastavu: Doris Burić, Lara Listeš, Anamarija Orošnjak, Marta Pleština i Petra Vuković, dok su u kategoriji dječaka najbolji bili mališani DV-a „Jadro“: Mario Boban, Andro Jelinčić, Toma Kljaković-Gašpić, Filip Barišić i Stipe Bulić.

Nakon zbrajanja svih rezultata po vrtićima prvo mjesto pripalo je DV-u „Tratinčica“ dok je nagradu za fair play ponio DV „Gabrijel“.

Svim sudionicima olimpijade uručene su diplome, a pobjednicima medalje i pehari.

Marijana BATARELO-JELAVIĆ
SOLINSKA KRONIKA

Fotografije: Jakov Teklić

Scroll to Top
Skip to content