U Solinu održano 12. Regionalno prvenstvo u twirlingu i mažoret plesu

Ovaj vikend je u Solinu održano 12. Regionalno prvenstvo u twirlingu i mažoret plesu. Na natjecanju je sudjelovalo preko 300 natjecateljica iz Cavtata, Kaštela, Segeta, Sinja, Splita, Vodica i Solina. 

Ova vrsta natjecanja znakovita je po tome što uključuje najmlađe natjecatelje – početnike. Važno je istaknuti kako su djeca glavni pokretač velikog truda, vremena i strpljenja koji njihovi treneri ulažu kako bi svi, pa i najmlađi, na samom kraju pedagoške godine pokazali svoja dostignuća – rekle su Solinske mažoretkinje, koje su ujedno i domaćin ovog natjecanja.

Također, organizatorice su se zahvalile zamjeniku gradonačelnika Ivici Rakušiću, koji je svojim dolaskom iskazao potporu grada Solina, svim djelatnicima Gradske sportske dvorane Bilankuša na gostoprimstvu i pomoći oko organizacije, svim članicama, pogotovo seniorkama koje su svoje slobodno vrijeme uložile u organizaciju natjecanja. 

Zaključile su kako je natjecanje ipak moguće zahvaljujući osnivačici, dugogodišnjoj predsjednici i trenerici Dorotei Jurić koja je generacijama i generacijama solinskih djevojčica usadila ljubav prema plesu i mažoretu, ali i zajedništvu. Pohvalile su i mladu trenericu Antoniju Tomičić koja je koordinirala “malim Solinkama” na natjecanju. 

Djevojčice su se natjecale tokom cijelog dana na visokim temperaturama koje su dodatno otežavale natjecanje. Unatoč tome, solinske mažoretkinje osvojile su medalje i to:

Ela Duka; solo s rekvizitima, prvo mjesto

Nina Gotovac; solo s rekvizitima; treće mjesto

Grupe:

Trad.ples 8 do 10g. drugo mjesto

Pomponi 12+ drugo mjesto

Exhibition 12+ drugo mjesto

Bravo za naše cure i njihove roditelje.  Čestitke i svim ostalim susjednim klubovima na osvojenim medaljama te zahvala sucima mažoret plesa koji su jučer bili u našem gradu – poručile su Solinske mažoretkinje.

I Grad Solin se pridružuje čestitkama. Bravo cure!

Scroll to Top Skip to content