U Solinu održano svečano potpisivanje Ugovora – rekonstrukcija i dogradnja sustava odvodnje i vodoopskrbe Grada Solina i Općina Podstrana, Klis i Dugopolje

U petak, 28. listopada, u Domu kulture Zvonimir u Solinu, održano je svečano potpisivanje Ugovora, koji se odnosi na rekonstrukciju i dogradnju sustava odvodnje i vodoopskrbe Grada Solina i Općina Podstrana, Klis i Dugopolje u sklopu „Projekta poboljšanja vodno-komunalne infrastrukture Split – Solin“.

Na svečanom potpisivanju Ugovora – Rekonstrukcija i dogradnja sustava odvodnje i vodoopskrbe Grada Solina i Općina Podstrana, Klis i Dugopolje prisutnima su se obratili: Tomislav Šuta, direktor Vodovoda i kanalizacije d.o.o. Split, Dalibor Ninčević, gradonačelnik Grada Solina, Zoran Đuroković, generalni direktor Hrvatskih voda, Blaženko Boban, župan Splitsko-dalmatinske županije i Davor Filipović, ministar Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja.

Ugovor su potpisali Tomislav Šuta, direktor Vodovoda i kanalizacije d.o.o. Split u ime Naručitelja i u ime Izvođača Predrag Zekić, direktor Vodoprivrede Split d.d. kao vodeći član zajednice gospodarskih subjekata, koju čine Vodotehnika d.d. iz Zagreba, Sarađen d.o.o. iz Stankovaca i Vodoinstalacija d.o.o. iz Zadra. Vrijednost Ugovora – Rekonstrukcija i dogradnja sustava odvodnje i vodoopskrbe Grada Solina i Općina Podstrana, Klis i Dugopolje iznosi 327.345.028,23 kn bez PDV-a, odnosno 409.181.285,29 s PDV-om.

Kako je najavljeno, radovi će potrajati 35 mjeseci, a izgradit će se kanalizacijski sustav za 4000 stanovnika, odnosno 1300 kućanstava.

Puno upita je na ovu temu bilo u tijeku obilazaka mjesnih odbora, a sad mogu reći da su se ovim činom stekli uvjeti za ispunjenje datih obećanja. Procedura je potrajala, ali napokon se kreće s realizacijom. Hvala svima na strpljenju i razumijevanju! – poručio je gradonačelnik Dalibor Ninčević.

Radovi koji su predmet Ugovora odnose se na sustav odvodnje i vodoopskrbe na području Solina, Podstrana, Klisa i Dugopolja. U tijeku radova postavit će se kanalizacijski cjevovodi u dužini 43.560 metara, vodoopskrbni cjevovodi u dužini 30.555 metara, tlačni kanalizacijski cjevovodi dužine 5.769 metara te 18 crpnih stanica za kanalizacija i devet crpnih stanica za vodoopskrbu. Kanalizacijske crpne stanice izvest će se na lokacijama Kurtovići, Barići, Macanovac, Gizdići, Kamenica, Pleštine, Žura, Vetme (Klis), Put Majdana, Kunčeva Greda, Splitska, Dolac, Mravince, Kučine, (Solin) Sv. Fabijana i Bilaja (Podstrana), dok će se na lokaciji Strožanac (Podstrana) izvesti zamjena opreme. Što se tiče vodoopskrbnih crpnih stanica, one će se izvesti na lokacijama Igralište-Rera, i Grlo (Klis), te u Ulici don Petra Cara (Podstrana) dok će se radovima na lokacijama Klis kosa i Strožanac obuhvatiti hidroforske stanice. Ujedno, radovima je obuhvaćena i procrpna stanica Don Petra Cara te vodospreme Dugopolje, Grlo, Mihaljevići, Radići (Klis), Voljak (Solin), Strožanac i Podstrana. Također, izvest će se 1.309 kanalizacijskih priključaka te 244 vodovodnih priključaka, kao i 20.118 metara kabelske kanalizacije i 2.134 metara sanacije postojeće kanalizacijske mreže.

Fotografije: Jakov Teklić i Milan Šabić

Scroll to Top
Skip to content