U Sv. Kaju započinje humanitarni malonogometni turnir “Za njih, zbog njih” na kojem sudjeluje preko 200 ekipa

Humanitarni malonogometni turnir “Za njih, zbog njih” započinje u ponedjeljak, 26. lipnja, a održat će se na igralištu kod crkve Sv. Anastazija u Sv. Kaju. Prva utakmica je na rasporedu od 19:30 sati.

Cilj ovog humanitarnog malonogometnog turnira je prikupljanje novčanih sredstava za liječenje Matee Lončar i Frane Lučića. Matea Lončar je 27-godišnjakinja, bivša rukometašica RK Petason Vranjic koja je nastradala od strujnog udara za vrijeme tuširanja. Frane Lučić je 4-godišnjak koji je zadnje 2 godine u vigilnoj komi izazvanoj gutanjem balona za napuhavanje.

Kao uvod u turnir održat će se utakmica između Svetokajske djece i Hajduk Special Power team (Udruga Bili tići – sportska udruga za osobe s Down sindromom). Za večernje sate planirana je lutrija, a sretni dobitnik osvaja dres Hajdukovog igrača Mate Antunovića. 

Humanitarni malonogometni turnir održava se po šesti put, a njegova je posebnost i u tome što je zadnje 2 godine oborio svjetski rekord po broju prijavljenih ekipa na jednom humanitarnom turniru (prvo sa 128 onda 135 ekipa). Ove godine prijavljeno je preko 200 ekipa i to u kategorijama djeca, seniori i veterani.

U sklopu turnira održat će se i revijalna utakmica u subotu, 1.7., a svoj dolazak su potvrdile domaće nogometne zvijezde.

Dva dana prije početka turnira, u subotu 24. lipnja, na igralištu Sveti Kajo, Šime Strikoman je napravio milenijsku fotografiju uz pomoć djece i bivšeg igrača Hajduka Maria Vuškovića. Snimivši na taj poseban način slogan turnira sačuvana je uspomena na zajedništvo i humanitarnost Solina. 

Pozivamo vas da dođete i podržite turnir, njegovu plemenitu namjeru i sportski duh, ali najviše od svega dođite ZA NJIH, ZBOG NJIH!

 

Scroll to Top
Skip to content