Učenici 2.c OŠ don Lovre Katića treći na najvećem online natjecanju u znanju u Hrvatskoj

Učenici 2.c Osnovne škole don Lovre Katića

IZZI Kvizzi za učenike 2.c je „šala mala“

Od 22. ožujka do 6. svibnja 2021. godine, prvi put u Hrvatskoj, provedeno je najveće online natjecanje u znanju za učenike od 1. do 4. razreda pod nazivom IZZI Kvizzi. Sudjelovalo je oko 12.000 učenika iz gotovo 900 razreda iz cijele Hrvatske. Rješavajući zadatke na poznatoj hrvatskoj digitalnoj platformi IZZI, koju je izdavač Profil Klett otvorio besplatno svim učiteljima i učenicima u Hrvatskoj u vrijeme pandemije koronavirusa, učenici su imali priliku pokazati svoje znanje, a istovremeno se i igrati te osvojiti vrijedne nagrade za školu i razred, ovisno o poretku. Najveća motivacija svima sigurno je bila pametna ploča kao glavna nagrada.

Kvizu su se vrlo motivirano pridružili i učenici Osnovne škole don Lovre Katića koji su se u prvom krugu natjecanja od 19. do 25. travnja plasirali u polufinale kviza zauzevši mjesta među sto razreda u pojedinoj kategoriji. Svi učenici su samostalno rješavali zadatke i tako skupljali XP bodove te trudom i upornošću doprinijeli konačnom plasmanu svoga razreda.

Najviše motivacije i želje za pobjedom pokazali su učenici 2.c razreda s učiteljicom Majom Mamut koji su se plasirali u finale deset najboljih razreda u svojoj kategoriji tada zauzevši izvrsno drugo mjesto, a učenik Dominik Zrinušić je jedan od sto najuspješnijih učenika u cjelokupnom natjecanju.

Finale kviza za učenike drugih razreda održano je 4. svibnja 2021. uživo putem Zoom-a tako da je svaki razred predstavljalo troje učenika koji su zajedničkim snagama rješavali kviz. Naše uzdanice bili su Duje Grubišić, Matej Jukić i Dominik Zrinušuć koji su vrlo brzo riješili kviz i pokazali zavidno znanje iz integriranih sadržaja svih nastavnih predmeta i tako omogućili da u konačnom poretku 2. c razred osvoji prestižno treće mjesto.

IZZI Kvizzi je učinio učenje zabavnim i popularnim te motivirao učenike na učenje na nastavi, ali i kod kuće. Ponosni smo što su naši mali drugašići jedini predstavnici Splitsko-dalmatinske županije postigli ovakav uspjeh. Možemo im samo čestitati i svima zaželjeti više sreće sljedeće školske godine!

Scroll to Top Skip to content