Učenici drugih razreda Osnovne škole don Lovre Katića posjetili reciklažno dvorište

U organizaciji Grada Solina i Osnovne škole don Lovre Katića 13. lipnja u solinskom reciklažnom dvorištu održana je interaktivna radionica u kojoj su sudjelovali učenici 2.a i 2.c razreda ove solinske osmoljetke.

Djecu je u reciklažnom dvorištu uz djelatnike Grada Solina dočekao Ante Remetin, djelatnik tvrtke „Čistoća“ koja upravlja dvorištem, a dopratile su ih njihove učiteljice Ivana Sedlar i Fani Vidović.

Mališani su stigli s vrećicama otpada kojeg su uz pomoć barba Ante vagali i sortirali, a potom su obišli cijelo dvorište kako bi se upoznali sa spremnicima za odlaganje.

Sortiranje i recikliranje otpada teme su koje smo s djecom obrađivali tijekom ove školske godine i činilo nam se jako zgodno da im na ovaj način pokažemo kako uistinu funkcionira sve ono što su u teoriji naučili – kazala nam je učiteljica Ivana Sedlar dodajući kako su otišli i korak dalje pa su tako djeca postala pravi mali kreatori.

Cilj nam je bio osmisliti dječje kante za smeće koje bi ih dodatno poticale na odvajanje otpada. Svoje vesele ideje pretočili su u crteže koje planiramo uputiti Dječjem gradskom vijeću. Nadamo se da će ih oni predstaviti Gradu Solinu i da ćemo uz njihovu pomoć krenuti u izradu i primjenu istih – kazala nam je učiteljica Sedlar.

Moramo priznati da smo iznenađene koliko su djeca već upoznata s važnošću odvajanja otpada, hvala njihovim učiteljicama i roditeljima jer jako je važno da već od malih nogu nauče kako čuvati prirodu i okoliš – kazale su djelatnice Grada Solina Ivana Mitar i Marijana Pavičić Pera uručujući djeci prigodne eko poklone.

Osim crteža mališani su za ovu priliku pripremili i stihove koje su prezentirali svojim domaćinima: „Otpad se reciklirati mora, to je baš fora, papir, plastika ili staklo, prepoznati je lako… Otpad u reciklažno dvorište treba odnijeti, čistoću prirodi donijeti“, poručila je Palmina Teklić u ime svojih vršnjaka koji su jako dobro upoznati s odgovornim ponašanjem prema otpadu.

Marijana BATARELO-JELAVIĆ, Solinska kronika

Fotografije: Jakov Teklić

Scroll to Top Skip to content