Udruga „Moje dijete“ Solin sudjelovala u manifestaciji Dani otvorenih vrata udruga

Udruga roditelja djece s poteškoćama u razvoju „Moje dijete“ Solin i ove je godine sudjelovala u manifestaciji Dani otvorenih vrata udruga koja se održava od 2. do 4. lipnja u organizaciji Ureda za udruge Vlade RH. Riječ je o događaju koji se priređuje jednom godišnje s ciljem informiranja javnosti o radu udruga u lokalnoj i široj zajednici. To je prilika da građani sudjeluju u brojnim kreativnim radionicama i akcijama te se upoznaju s različitim društveno korisnim projektima i programima, ali i mogućnostima volontiranja u udrugama.

Naša Udruga redovito sudjeluje u Danima otvorenih vrata, a ove godine smo odlučili predstaviti naš uobičajeni radni dan kako bi se posjetitelji mogli upoznati s djelovanjem radnog, likovnog i glazbenog terapeuta, defektologa, pomoćnika u nastavi i fizioterapeuta te volontera koji nesebično sudjeluju u radu Udruge – kazala je Ljubica Milković, voditeljica Udruge „Moje dijete“ Solin.

Bila je ovo prilika da se članovi i građani upoznaju s našim djelatnicima, besplatnim terapijama i uslugama koje pružamo, ali i s projektima koje provodimo te donatorima koji nas podržavaju – kazala je Milković, napominjući kako su se svi zainteresirani ovom prilikom mogli informirati i o socijalnim te drugim pravima obitelji i djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom. Naime, Udruga „Moje dijete“ svoj rad među ostalim temelji na osnaživanju djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom za što bolju socijalnu integraciju te su i ovom prilikom glasno poručili „Tu smo zbog vas!“.

Marijana BATARELO-JELAVIĆ, Solinska kronika

Foto: Jakov Teklić

Scroll to Top
Skip to content