Upozorenje DHMZ-a na opasne vremenske pojave za Hrvatsku

Državni hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje na opasne vremenske pojave tijekom današnjeg i sutrašnjeg dana stoga svoje aktivnosti prilagodite najavljenoj prognozi.

DANAS, 4. 8. 2023.

Narančasto upozorenje za grmljavinsko nevrijeme u regijama: Split i Rijeka – prijepodne u riječkoj regiji, a u drugom dijelu dana u splitskoj – lokalno moguće grmljavinsko nevrijeme praćeno olujnim vjetrom, obilnom oborinom te tučom.

Žuto upozorenje za grmljavinsko nevrijeme: Gospić, Karlovac, Zagreb, Osijek, Knin, Dubrovnik – osobito u drugom dijelu dana lokalno jači pljuskovi s grmljavinom, a moguće je i grmljavinsko nevrijeme praćeno jakim i olujnim vjetrom te tučom i obilnom kišom.

Narančasto upozorenje za obilnu kišu u regijama: Rijeka, Gospić, Karlovac i Zagreb – mjestimice obilna kiša, moguće su urbane i bujične poplave.

SUTRA, 5. 8. 2023.

Narančasto upozorenje za grmljavinsko nevrijeme u regijama: Split, Dubrovnik i Knin – u noći i prijepodne lokalno moguće grmljavinsko nevrijeme praćeno olujnim vjetrom, obilnom oborinom te tučom.

Žuto upozorenje za grmljavinsko nevrijeme: Gospić, Karlovac, Zagreb, Osijek, Rijeka – u noći i ujutro lokalno jači pljuskovi s grmljavinom, a moguće je i grmljavinsko nevrijeme praćeno jakim i olujnim vjetrom te tučom i obilnom kišom.

Žuto upozorenje za obilnu kišu u regijama: Osijek, Zagreb, Karlovac, Gospić, Knin, Split i Dubrovnik – mjestimice obilna kiša u kraćem vremenu.

Scroll to Top
Skip to content