Upriličen svečani prijem za olimpijca Luku Plantića i trenera Tomislava Bašića

LUKA i TOMISLAVE SRETNO!

U prostorijama solinske Gradske vijećnice u četvrtak 17. lipnja upriličen je svečani prijem za solinskoga olimpijca, boksača BK Salona Luku Plantića i trenera Tomislava Bašića.

-Solin je ponosan na vas, na vaše sportske uspjehe – rekao je gradonačelnik Dalibor Ninčević prilikom današnjeg svečanog prijema organiziranog za sudionika Olimpijskih igara u Tokiju te dodao – Iskrene čestitke! Zahvaljujući tvom odličnom rezultatu s kojim si osigurao nastup na Olimpijske igre, za naš Solin daleko se čuje.
Čestitkama solinskim olimpijcima pridružio se i zamjenik gradonačelnika Ivica Rakušić.

Podsjetimo se, Luka Plantić je početkom lipnja izborio Olimpijske igre u Tokiju, nakon što je u atraktivnom meču pobijedio Irca Emmeta Brennana jednoglasnom sudačkom odlukom u predgrađu Pariza, Villeboneu. Ušao je među četiri najbolja na turniru i tako izborio “vizu” za Tokio. U polufinalu je izgubio od Britanca Whittakera.
Plantićev pohod na Japan počeo je još prošle godine na kvalifikacijama u Londonu. Odmah u 1. kolu srušio je nositelja Austrijanca Džambekova, ali je zbog korona virusa natjecanje prekinuto.
Plantiću ovo nisu prve Olimpijske igre, naime, on je bio sudionik Olimpijskih igara za mlade 2014. godine u NR Kini, gdje je osvojio brončano odličje. Plantić je nositelji europskog zlata, a prije četiri godine odlučio je biti član solinskog kluba.

  • -Uoči ovakvih sportskih natjecanja svi očekuju rezultate i medalje. No, u Parizu ste pokazali i nešto jednako važno, a to je ljudska dimenzija. Često se zaboravlja da iza svakog nastupa i uspjeha svoji puno truda, muke, osobnog i obiteljskog odricanja. Nastavite i budite putokaz mladim generacijama – poručio je Ninčević dodavši kako uvijek mogu računati na pomoć svoga Grada.
  • Na samom kraju prijema na upit novinara – Možemo li na Olimpijskim igrama očekivati medalju? Luka Plantić je odgovorio – Zašto ne? Vjerujem da mogu boksati sa svima!
    Luka Plantić i trener Tomislav Bašić u Kinu putuju 17. srpnja želimo im samo jedno

  • LUKA i TOMISLAVE SRETNO!
Scroll to Top Skip to content