Uspješni solinski sportaši na prijemu kod gradonačelnika

U Gradskoj vijećnici Grada Solina danas je nakon tri tjedna održan novi prijem za solinske sportaše koji su ostvarili izvrsne rezultate na državnim i svjetskim natjecanjima u različitim sportovima. Gradonačelnik Dalibor Ninčević primio je Anu Viktoriju Puljiz iz Judo kluba Solin koja je krajem travnja na Europskom prvenstvu za seniorke u Bugarskoj osvojila brončanu medalju, a nedavno je osvojila i srebrnu medalju na Mediteranskim igrama u Alžiru. Iz istog kluba i na istom natjecanju, samo u drugoj kategoriji, 5. mjesto osvojila je Lara Cvjetko kojoj je ovom prigodom gradonačelnik zaželio dobrodošlicu u Solin. Naime, Lara se nedavno priključila JK Solin i potvrdila kako se u tom klubu izuzetno dobro radi.

Današnjem prijemu, nazočila je i Dina Levačić, hrvatska daljinska plivačica koja je nedavno preplivala Gibraltarski tjesnac i time osvojila 5 od “Velikih sedam” plivačkih maratona – Prolaz Catalinu u Kaliforniji, La Manche, kanal Tsugaru u Japanu, prolaz Molokai na Havajima i Gibraltar. Ostali su još samo Sjeverni kanal između Irske i Velike Britanije te Cookov prolaz na Novom Zelandu. 

Svoja iskustva podijelio je najbolji hrvatski i jedan od najboljih svjetskih kickboksača Antonio Plazibat od kojeg smo doznali kako ga u veljači 2023. godine očekuje borba za svjetsku titulu u teškoj kategoriji.

Susretu je nazočio i Pero Jukić iz Rukometnog kluba Solin, član hrvatske muške rukometne reprezentacije gluhih koja je sredinom svibnja osvojila zlatnu medalju na 24. Olimpijskim igrama gluhih održanima u Brazilu. Prisustvovao je i Mate Spaić koji je osvojio 1. mjesto na Državnom prvenstvu gluhih u cageballu.

Gradonačelnik Ninčević je ovom prilikom čestitao uspješnim sportašima, njihovim trenerima i klubovima na ostvarenom uspjehu.

Poruka koju nam svi sportaši šalju, a posebno Pero i Mate, snažna je i moćna – napornim radom i upornošću pomiču se granice. Ništa im se ne treba savjetovati jer svi oni itekako dobro znaju kako svojim radom doći do vrha, među najbolje. Mogu samo reći, hvala vam što Solin predstavljate na najbolji mogući način. U meni kao gradonačelniku i gradu Solinu uvijek ćete imati podršku, kao i do sada, na sve načine. To mi je posebna čast i zadovoljstvo, ali i obveza. – poručio je gradonačelnik te im uručio prigodne poklone.

Fotografije: Jakov Teklić

Scroll to Top Skip to content