Uspješno završen projekt “Unaprjeđenje usluga ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja DV Cvrčak na području najmlađeg grada u RH – Grada Solina te općina Klis, Muć i Dugopolje“

Dana 8. veljače 2021. godine završila je provedba projekta “Unaprjeđenje usluga ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja DV Cvrčak na području najmlađeg grada u RH – Grada Solina te općina Klis, Muć i Dugopolje“.

Projektom je uvedena nova usluga produljenog boravka u Dječjem vrtiću Cvrčak, kojom je obuhvaćeno 36 dječjih grupa koje pohađa 861 mališan. Uključeno je ukupno 18 dječjih kuća, od čega ih je 14 smješteno na području grada Solina, dvije u općini Klis te po jedna u općinama Muć i Dugopolje. Također, zaposleno je 50 novih djelatnika, odgajatelja i stručnih suradnika u DV Cvrčak te administrator u Gradu Solinu.

Osim toga, dodatnim edukacijama unaprijeđeni su znanje i vještine odgojitelja i stručnih suradnika što će im koristiti kako bi dali još veći doprinos razvoju djece i unaprijedili kvalitetu pružene usluge DV Cvrčak. Zaposlenici su tako završili edukacije za kraći program engleskog jezika, dječje folklorno stvaralaštvo, program kulturne baštine, sportski program, katolički vjerski program, preventivni i zaštitni program, kraći program glazbenog odgoja te informativnu edukaciju o promjeni opservacijske skale za autizam kao i edukativno zaštitnu radionicu.

Provedeno je i 46 radionica o osobnoj ekologiji koje su bile namijenjene odgojiteljima, roditeljima i djeci, a učili su o raznovrsnoj i uravnoteženoj prehrani, pripremi zdravih obroka te o važnosti pravilne prehrane i tjelesne aktivnost za očuvanje zdravlja. Mališani su sudjelovali i na 46 radionica o zaštiti prirode i endemskih vrsta te na 23 “zelena izleta” koji su održani na popularnom izletištu na izvoru rijeke Jadro te u Saloni.

Vrtićke kuće su dodatno opremljene ključnom didaktičkom opremom, opremom za centralnu kuhinju, inventarom i opremom za redovan rad, a posebno vesele uređenja dječjih igrališta. Osim uređenja dječjeg igrališta DV Jadro uz kojeg je postavljena posebna didaktička oprema prilagođena djeci s invaliditetom, uređeno je još pet vrtićkih igrališta. Riječ je vrtićima DV Salona, DV Sveti Anastazije, DV Vjeverica, DV Tratinčica te DV Labud, koja su opremljena višenamjenskim spravama za igranje te antistres podlogama za razvoj novih vještina i motorike.

Ukupna vrijednost projekta je 13.523.169,35 kuna, a sve projektne aktivnosti su sufinancirane iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. u iznosu od 100% prihvatljivih sredstava.

Povedbom ovog projekta prepoznate su potrebe obitelji s djecom te je Grad Solin, s ciljem nastavljanja aktivnosti, podnio prijavu za drugu fazu projekta.

U ponedjeljak 4. veljače 2021. godine održana je završna konferencija projekta, a kako nam je bilo u provedbi aktivnosti pogledajte u videu u nastavku.

Scroll to Top Skip to content