“Večer s pjesnikinjama” u Teatrinu GK Solin

Gradska knjižnica Solin poziva na “Večer s pjesnikinjama” na kojoj će ugostiti Ivanu Dizdar i Juliju Mateljan Milatić. Večer će se održati u četvrtak, 1. prosinca s početkom u 18:30 sati, moderirat će Fea Munitić, a pjesme iz zbirki čitat će prijatelji pjesnici.
Pjesnikinje će predstaviti svoje zbirke poezije, “Paralaksa”, “Uho među dlanovima” i “Vrijeme prije sestre” koje je Ivana izdala pod djevojačkim prezimenom Čagalj dok će Julija govoriti o svojim zbirkama “Mrvicu za Alisu” i “Reci Veroniki”. U glazbenom programu sudjeluju Klara i Marta Milatić.
Ulaz je slobodan!

O pjesnikinjama:
Julija Mateljan Milatić, hvarsko – splitska pjesnikinja, sudionica splitskih večeri poezije “Rječilište” i suosnivačica pjesničkih večeri “Kolajna”. Julija Mateljan Milatić rođena je 1965. godine u Zastražišću na Hvaru, živi u Splitu, a večeri poezije Rječilište u Splitu vratili su je pisanju poezije. Ponekad piše i na hvarskoj čakavici. Pjesme su joj objavljene u Zborniku hvarske čakavske poezije i u Zborniku Rječilišta, objavljenog u studenom 2015. g., te u Školskim novinama.
Ivana Dizdar, djevojački Čagalj rođena je 1987. u Zagvozdu. Po struci je magistra kroatistike (nastavnički smjer) i anglistike (prevoditeljski smjer). Autorica je desetak znanstvenih radova.
Honorarno prevodi te obavlja poslove lekture i korekture tekstova za Šlesko sveučilište u Katovicama, Nacionalnu i sveučilišnu knjižnicu u Zagrebu, Književni krug Split, Filozofski fakultet u Splitu, Filozofski fakultet u Zagrebu i Filozofski Fakultet u Zadru.
Pjesme je objavljivala u časopisima Mogućnosti, The Split Mind, Odraz, Kvartal, Dišpet te zbornicima Rječilišta, Knjige uživo i Poezina.
Članica je uredništva časopisa Mogućnosti, za koji je krajem 2012. napravila panoramu splitskog suvremenog pjesništva, a u jesen 2015. isti je časopis objavio njezin izbor iz novije splitske proze.

Scroll to Top Skip to content