Virtualni SolinWINTERFEST

Unatoč pandemiji i turističkoj tihoj zimi, Turistička zajednica grada Solina ne odustaje od poticanja turizma. Ove godine želeći zadržati kontinuitet u održavanju manifestacije SolinWINTERFEST, ali i skrenuti pažnju posjetitelja na Solin, kao turističkoj destinaciji.

Ovogodišnji Winterfest 2021. će se po prvi puta realizirati u virtualnom izdanju. Kroz četiri tematske cjeline VODA, MILOST, NASLIJEĐE I LJUBAV upoznat ćete bogatu prirodnu, vjersku i kulturnu baštinu grada Solina. Kroz cjelinu ‘LJUBAV’ dati će se poseban naglasak na važnost obitelji i djece, jer ipak je Solin demografski najmlađi grad u Hrvatskoj.

U video prilozima uživati ćete u gastro radionicama pripreme tradicionalnih jela, radionicama za djecu, interpretativnim šetnjama i ostalim zanimljivim sadržajima.
Jedna od aktivnosti je interpretativna šetnja “Kraljevske priče iz Solina” autorice Vedrane Memiš, koja će nam prikazati vrijeme vladavine kraljice Jelene Slavne na Gospinom otoku kao i priču o kralju Zvonimiru i njegovoj supruzi Jeleni Lijepoj u crkvi sv. Petra i Mojsija, poznatijoj u puku pod nazivom Šuplja crkva te priči o knezu Tripimiru na Rižinicama.

Osim kraljevskih priča iz Solina, u okviru Winterfesta, posjetitelji će moći “prošetati” s don Franom Bulićem, kojeg utjelovljuje Nino Švonja, kustos Arheološkog muzeja u Splitu. Priče don Frane Bulića u najvećem arheološkom parku u Hrvatskoj poziva na otkrivanje Salone, dragulja u turističkoj ponudi grada Solina.
Pridružite nam se na online WinterFESTU 8. veljače 2021. – video zapisi će biti dostupni na web stranici TZ grada Solina www.solin-info.com kao i na YouTube kanalu.

Scroll to Top Skip to content