Vranjički ljetni đir – „ Volim boju, cvijet i morski svijet“

Povodom obilježavanja obljetnice postavljanja „Stopa sv. Martina“ u Vranjicu, vranjička Udruga „don Frane Bulić“ održati će početkom mjeseca srpnja par događanja.

U subotu 3. srpnja 2021. s početkom u 19 sati upriličit će se botanička edukativna radionica za djecu predškolskog i školskog uzrasta. Tijekom radionice djeca će moći učiti kako se sadi cvijeće i dalmatinsko bilje i to u posude načinjene od ekološkog otpada (automobilske gume, konzerve, limeni lonci), a koje će se postaviti nakon radionice na dio zelene površine s južne strane vranjičke rive.

Radionica se održava s ciljem  vrijednosti održivosti biološke raznolikosti, očuvanjem prirode i načina života pojedinca posvećenog dobrobiti zajednici.

U nedjelju 4. srpnja 2021. s početkom u 19 sati upriličit će se Festival cvijeća pod nazivom „ Volim boju, cvijet i morski svijet“. Nakon čega će djeca i njihovi roditelji obučeni u kostime izrađene na radionicama likovne sekcije prošetati đir oko Vranjica povodom obljetnice postavljanja stopama sv. Martina“. Nakon čega slijedi na zapadnom dijelu rive ples, igra i nastup vranjičkog dječjeg zbora pod ravnanjem prof. Ivna Mandić.

Scroll to Top Skip to content