Zajednički webinar projekata TEMPUS, ECOMAP, MADE-IN-LAND, RECOLOR i REVIVAL

Webinar na temu “Poboljšanje kulturne baštine kroz digitalne tehnologije: Uvidi u jadransko područje” organizira se 24. lipnja 2021. godine s početkom u 10:30 sati u sklopu projekata TEMPUS, ECOMAP, MADE-IN-LAND, RECOLOR i REVIVAL koji se sufinanciraju iz Interreg V-A Programa prekogranične suradnje Italija – Hrvatska 2014. – 2020.

Na webinaru će se predstaviti različiti pristupi i metode usredotočene na to kako jadranske regije mogu poboljšati i valorizirati svoju kulturnu baštinu zahvaljujući alatima informacijskih tehnologija. Informacijske tehnologije ne mogu zamijeniti emociju izravnog posjeta kulturnom mjestu, ali mogu poboljšati iskustvo posjetitelja, podržati ljude koji ne mogu putovati, olakšati zajedničko istraživanje znanstvenika koji rade u različitim laboratorijima te olakšati očuvanje i obnovu drevnih predmeta.

Nakon kratkog uvoda u kojem će biti riječi o važnosti kulturne baštine za lokalne zajednice i digitalnim tehnologijama u valorizaciji kulture, predstavit će se tehnološka rješenja koja su usvojena u okviru INTERREG Italija – Hrvatska projekata ECOMAP, MADE IN LAND, RECOLOR, REVIVAL i TEMPUS.

Radni jezik webinara je engleski, a možete nam se pridružiti putem Webex platforme. Poveznica za pristup se nalazi u dokumentu u nastavku.

Scroll to Top Skip to content