Zaostala utakmica 1/8 finala Kupa NS ŽSD: Solin – Croatia u srijedu uz Jadro

U srijedu, 29. ožujka 2023. s početkom u 16.30 sati, na igralištu Pokraj Jadra sastaju se hrvatski nogometni prvoligaši Solin i Croatia, igraju zaostalu utakmicu 1/8 finala Kupa Nogometnog saveza Županije splitsko-dalmatinske. Utakmica se trebala igrati 8. ožujka, no u termin je upala odgođena prvenstvena utakmica Croatia – Dubrava TK! U 1/16 finala Solinjani su na domaćem terenu pobijedili splitskog Dalmatinca, 6:1.

Trener Solina Marko Lozo će zasigurno na ovoj utakmici dati priliku igračima koji su igrali manje u prvenstvu:

– Točno je, odmorit ćemo nekolicinu iskusnijih igrača, jer je prvenstvena utakmica u Bijelom Brdu za nas bitnija. No, protiv Croatije će igrati samo zdravi i spremni, odnosno igrači koji su imali manje nastupa u prvenstvu, a priliku će dobiti i nekolicina juniora koji treniraju s prvom momčadi – rekao je trener Lozo, te se s nekoliko rečenica osvrnuo na poraz od Kustošije (0:1) u prošlom kolu na „neutralnom“ terenu u Hrvacama:

– Bili su bolji cijelu utakmicu. Drugo poluvrijeme sam bio zadovoljniji našom igrom, bili smo nešto bolji, ali i dalje nije to očekivana razina. Puno smo nabijali lopte, pa su one bile plijen njihovih stopera. Imali smo i mi prilika između ostalog i vratnicu smo pogodili, sve u svemu puno igrača nije na raspolaganju, zbog kartona i ozljeda. Nažalost, iz konkurencije je ispao i lijevi branič Šime Puljić, zbog jakog udarca lopte u oko, i neće ga biti malo duže. Tako da stvarno imamo problema sa izborom i širinom igračkog kadra. Stoga moramo biti oprezni da nam ova utakmica za Kup ne smanji još više konkurenciju – rekao je Lozo!

Miro Podrug

Scroll to Top
Skip to content