Zapalimo svijeće za Vukovar i Škabrnju i sve žrtve Domovinskog rata

U srijedu, 16. studenoga 2022. godine, građani Grada Solina će se prisjetiti Grada heroja Vukovara i Škabrnje.

Povodom Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, u organizaciji koordinacije solinskih udruga hrvatskih branitelja proizašlih iz Domovinskog rata i predstavnika Grada Solina, odat će počast svim žrtvama te u znak sjećanja i zahvalnosti upriličiti polaganje vijenaca i paljenje svijeća.

Sveta misa za sve branitelje i poginule, služit će se u srijedu, 16. studenoga 2022. godine s početkom u 18:00 sati u crkvi sv. Obitelji.

Nakon toga, povorka sa cvijećem i svijećama, uputit će se preko mosta dr. Franje Tuđmana u Ulicu Marka Marulića, gdje će stati pred muralom, pomoliti se i pokloniti te zapaliti svijeće.

Potom će se povorka kretati navedenom ulicom put spomenika poginulim hrvatskim braniteljima na Gospinom Otoku gdje će se svi prisutni prisjetiti i zapaliti svijeće za Vukovar i Škabrnju te sve poginule hrvatske branitelje.

Svijeće će se kao i svake godine nalaziti pored starog mosta ispred Doma kulture Zvonimir, pa pozivamo građane da u spomen na žrtvu Vukovara i Škabrnje upale svijeće, ili pred spomenikom poginulih branitelja na Gospinom Otoku, pored ocrtanog murala u spomen na Grad heroj – Vukovar, Ulici Blage i Roberta Zadre, na svojim balkonima i prozorima ili na starom solinskom mostu u centru grada.

Neka svjetlost gori za Vukovar, Škabrnju i njegove žrtve!

Scroll to Top Skip to content