Započinje 28. Interstas – Međunarodna smotra turizma, turističkog filma i krajobraza

Grad Solin će u narednim danima, od 10. – 12. studenoga 2021. g. biti domaćin triju međunarodnih priredbi: 28. INTERSTAS / Međunarodni festival turizma, 24. ITF’CRO/Međunarodni festival turističkog filma, i 19. CEA-CRO/ Cvjetno – krajobrazno natjecanje za Međunarodni zlatni cvijet i posebnu nagradu “Dr. Lucija Čikeš”.

“Ove danas već tradicionalne, međunarodno priznate priredbe, važan su faktor unapređenja turizma i značajan doprinos unaprjeđenju i boljem razumijevanju među ljudima diljem svijeta. Sudjelovanje brojnih uglednika iz društvenog, gospodarskog i političkog života, gostiju iz drugih zemalja i predstavnika domaćih i stranih medija daju ovom skupu poseban značaj. Time i doprinos ukupnosti promidžbe i brendiranju hrvatskog turizma”, rekao je ovom prigodom gradonačelnik Solina Dalibor Ninčević te nadodao kako s ponosom svima nudimo da upoznaju naš današnji suvremeni grad, s izuzetno bogatim povijesnim i kulturnim nasljeđem, antičkom Salonom, prirodnim ljepotama i uvijek gostoljubivim stanovnicima.

Ovogodišnja manifestacija kao i u proteklih deset izdanja, održat će se u Hotelu President, a pod pokroviteljstvom Splitsko – dalmatinske županije, Grada Solina, visokim pokroviteljstvom Hrvatskog sabora i predsjednika Republike Hrvatske.

“Naše naslijeđe, želja da se ide u korak s potrebama suvremenog turista, ali i spoznaja o važnosti razvoja kulturnog turizma koji ovaj grad čini posebnim, garancija su da Solin također postane prepoznatljiva i važna kulturološka turistička destinacija, i to ne samo na razini naše Županije i Hrvatske, već i posredstvom ove manifestacije Europe i svijeta”, zaključio je Ninčević.

Scroll to Top Skip to content