Završeni radovi na uređenju fasade PP Solin

Krajem listopada finalizirani su radovi na uređenju fasade, odnosno energetskoj obnovi zgrade Policijske postaje Solin, započeti u svibnju ove godine. Rezultat je to projektnih prijedloga Ministarstva unutarnjih poslova vezanih uz energetsku obnovu i korištenje obnovljivih izvora energije u ukupno 26 zgrada javnoga sektora, uključujući i zgradu solinske Policijske postaje smještene u samom centru grada. Rješenje o obnovi donijeto je još u ožujku prošle godine, a početku radova vrijednih oko 2,5 milijuna kuna, od kojih je 40 posto osigurano iz Europskog fonda za regionalni razvoj, prethodila je izrada dokumentacije i raspisivanje javnog natječaja.

Uz energetsku obnovu pročelja i zamjenu vanjske stolarije radovi su uključivali i sanaciju krova, oborinske odvodnje i rasvjete te rekonstrukciju sustava grijanja i hlađenja.
U međuvremenu je, kako smo doznali od gradonačelnika Dalibora Ninčevića, postignut dogovor vezan za unutarnje uređenje objekta, a u njemu bi uz Ministarstvo unutarnjih poslova, Županiju splitsko-dalmatinsku i Grad Solin trebale sudjelovati i općine Klis, Muć i Dugopolje koje se nalaze u obuhvatu ove Policijske postaje. Naime, procijenjena vrijednost uređenja interijera iznosi nešto više od 900 tisuća kuna od kojih bi Grad Solin osigurao 150 tisuća, tri navedene općine svaka po 50 tisuća te Županija 200 tisuća kuna, dok bi preostali dio financiralo Ministarstvo unutarnjih poslova. Uređenje unutrašnjeg dijela objekta trebalo bi se realizirati tijekom 2021.

Marijana Batarelo Jelavić

Scroll to Top Skip to content