Željko Grubišić izabran za potpredsjednika Hrvatskog Crvenog križa

Održana izborna Skupština Hrvatskog Crvenog križa

U četvrtak 25. ožujka 2021. godine održana je izborna sjednica Skupštine Hrvatskog Crvenog križa. Glavne točke dnevnog reda su bile izbor predsjednika, potpredsjednika te članova Glavnog i Nadzornog odbora ove humanitarne organizacije na nacionalnoj razini.

Na mjesto potpredsjednika Hrvatskog Crvenog križa izabran je ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Solin Željko Grubišić te će ovu funkciju obavljati iduće četiri godine.

Željko Grubišić je ravnatelj GDCK Solin od prosinca 1993. godine. Od 2004. godine do siječnja ove godine bio je i ravnatelj volonter Društva Crvenog križa Splitsko-dalmatinske županije. Osim navedenih funkcija bio je i član u Nadzornom odboru Hrvatskog Crvenog križa, a nakon toga i član u Glavnom odboru Hrvatskog Crvenog križa dva mandata. Izborom na mjesto potpredsjednika Hrvatskog Crvenog križa nastavlja biti i član Glavnog odbora. Predsjednik je Povjerenstva za ljudska prava Splitsko-dalmatinske županije.

Na mjestu predsjednika HCK izabran je prim. Josip Jelić, dr.med., a uz ravnatelja solinskog Crvenog križa, za potpredsjednicu HCK je izabrana Nada Badurina.

Scroll to Top Skip to content