Nove odluke Stožera civilne zaštite RH: Od 23. prosinca zabrana putovanja među županijama

Nove epidemiološke mjere od 23. prosinca do 8. siječnja uključuju zabranu putovanja među županijama.

Zahtjevi za izdavanje propusnica upućuju se županijskim stožerima prema mjestu prebivališta ili boravišta osobe koja podnosi zahtjev, odnosno Ravnateljstvu civilne zaštite ako se radi o drugom opravdanom razlogu.
Zbog sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19, svim je osobama koje imaju prebivalište ili boravište u Republici Hrvatskoj zabranjeno napuštanje područja županije u kojoj imaju prebivalište ili boravište.

Osnovni razlog donošenja ove odluke je ograničavanje kretanja i putovanja koji nisu neophodni za funkcioniranje gospodarstva i društva u cjelini.

Mole se građani da ne podnose zahtjeve za propusnice, ako zaista nemaju ozbiljan i opravdan razlog zbog kojeg trebaju napustiti županiju u kojoj imaju prebivalište ili boravište.
Propusnice se uvode 23. prosinca u ponoć, a odluka o propusnicama ne odnosi se na osoblje nužno za održavanje prometa, dnevne migracije zaposlenih u službama zdravstvene zaštite, dostavu lijekova, komunalno, opskrbu plinom i strujom, zaštitarske službe, novinare, pacijente, putovanja na posao i s posla, žurne službe koje pomažu u sprečavanju širenja bolesti i diplomatsko osoblje.

Zahtjev za Splitsko dalmatinsku županiju možete predati na e-mail : propusnice@dalmacija.hr ili na telefon 021400141 te 021400142
Za više informacija stalno pratite gradsku stranicu www.solin.hr i županijsku stranicu:
https://www.dalmacija.hr/aktualno/stozer-civilne-zastite

Detalji vezani uz izdavanje e-Propusnica:
Uputa za primjenu Odluke o zabrani napuštanja područja županije prema mjestu prebivališta ili boravišta u Republici Hrvatskoj
Popis kontakata za izdavanje propusnica
Odluka o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja
Potvrda poslodavca
Odluka o zabrani napuštanja područja županije prema mjestu prebivališta ili boravišta u Republici Hrvatskoj
Sustav e-Propusnice

Kontakt za dodatne upite vezane uz izdavanje e-Propusnica
propusnice@rdd.gov.hr (0-24h)
tel. 0800 80 90 (8-20h)
https://epropusnice.gov.hr/

Scroll to Top Skip to content