SD DALMACIJACEMENT: Održana Prvenstva Hrvatske MK oružjem za kadete, kadetkinje, juniore i juniorke

Solinjanima 18 medalja na PH u Osijeku i Solinu

Osijek je bio domaćin Prvenstva Hrvatske za juniore i juniorke u međunarodnom programu malokalibarskim pištoljm i puškom. Nastupilo je vise od strijelaca iz 30 klubova. Borba za najbolji klub hrvatske u juniorskim kategorijama s odvijala između domaćina Osijeka 1784 i solinskog Dalmacijacementa, te Zagrebačkog Končara 1786. Najuspješniji junior je bio Solinjanin Josip Sikavica na MK pušci trostav i MK puška 60 ležeći.

Solinski Dalmacijacement osvojio je sedam medalja, a Osijek i Končar Zagreb po četiri medalje.
U gađanju malokalibarskim pištoljem za junoiorke je pobijedila Splićanka Ivana Čižić 546, dok je Solinjanka Vlatka Ćubelić osvojila peto mjesto sa 517 krugova. Kod juniorki na pušci najbolja je bila Zagrepčanka Estera Herceg sa 1148 krugova, druga je bila Solinjanka Klara Milanović sa 1128 krugova i treća je bila Rina Matešić sa 1105 krugova.

Na MK pištolju kod juniora su se istakli Solinjani Petar Spajić sa 438 krugova, na drugom mjestu je bio isto Solinjanin Mirko Balić sa 451 krug, dok je najbolji junior bio iz koprivničke Podravke, Gregor Gašparić sa 482 kruga.

Prvenstvo Hrvatske MK puškom za kadete i kadetkinje, juniore i juniorke održano je u Solinu 18. i 19. srpnja 2020. Nastupilo je 37 klubova, sa blizu 150 natjecatelja. Borba za najbolji klub se odvijala između Zagrebačkih klubova Končara, Mladosti i Savice, te solinskog Dalmacijacement. Najviše zlatnih medalja je osvojio Zagrebački Končar, tri a ukupno sedam medalja, dok je solinski Dalmacijacement osvojio 11 medalja.

Posebno su se istaknuli od Zagrepčana Tomo Klabočar, Salgado Vinter, dok se od Solinjana posebno istakao Dorian Sršen, Marin Šuća i Luka Jokić, koji su svojim nastupima izborili finale i jednu od medalja.
U konkurenciji kadetkinja najbolja je bila Zagrepčanka Iva Lemo, koja je ove godine uzela naslov najbolje kadetkinje. Druga je bila Solinjanka Lea Maslov, dok su se u finalu našle još dvije članice Dalmacijacementa Marieta Bralić i Dora Čilaš.

Vrlo dobar organizator PH je bio domaćin SD Dalmacijacement, uz poštivanje svih epidemioloških mjera. Prvenstvo Hrvatske za kadete i kadetkinje u Solinu je otvorio pročelnik grada Solina Darko Bilandžić.

Miro Podrug

Scroll to Top Skip to content