Plesna udruga „Solinski bubamarci“ službeno djeluje od rujna 2006., ali je s radom započela čitavu godinu ranije u okviru Udruge “Salonitanka”. Udruga trenutno okuplja blizu 130 djece u dobi od 4 do 11 godina, a glavni moto im je prijateljstvo, druženje i igra uz ples.

Među brojnim programima u kojima su sudjelovali posebno ističu nastup na Splitskom festivalu s Lukom Nižetićem 2006., a svake godine rado nastupaju na Kulturno-umjetničkim igrama mladih u splitskoj Lori, kao i na “Trepsu”, susretima plesnih grupa iz cijele Hrvatske u Zagrebu. „ Solinski bubamarci“, također, rado gostuju i na poziv raznih udruga iz Solina i okolice, Splita, Klisa, Dugopolja, Kaštela, Podstrane…

Ova plesna udruga od 2007. godine organizator je festivala plesa „Zapleši uz Jadro“ na solinskoj ljetnoj pozornici Gradina, u mjesecu lipnju, te priredbe “Snješko u Solinu” koju od 2005. godine priređuju uoči božićno-novogodišnjih blagdana. Kroz navedene tradicionalne priredbe redovito provode humanitarni program pod nazivom „Solinu s ljubavlju“ kroz kojeg najmlađe uče važnosti pomaganja drugima.

Udruga kontinuirano radi na podizanju kvalitete rada i s vremenom se profilirala u važan čimbenik kulturnog i plesnog odgoja mlađeg naraštaja grada Solina, ne samo zbog brojnih koncerata, nastupa i projekata u kojima sudjeluje ili ih organizira, već i zbog broja djece te roditelja koji se svakodnevno javljaju sa željom da njihovo dijete postane Solinski bubamarac.

E-mail: solinski.bubamarci@gmail.com , a možete nas pronaći i na facebook stranicama.

Predsjednica Plesne udruge “Solinski bubamarci”
Mia Sesartić
mob. 099 / 509 77 09 
Adresa: Kralja Zvonimira 50
Solin 21 210

Uz predsjednicu u Upravnom odboru udruge su:
Ariana Domazet, mob. 099/ 215 92 39
Jelena Žunić, dipl.učiteljica, mob.099/ 261 89 59

Scroll to Top