Nacionalni tjedan dojenja 2021. u Solinu

Dojenje je najprirodniji i najzdraviji način prehrane novorođenčadi koji ima niz prednosti za majku i dijete.

U Hrvatskoj se Nacionalni tjedan dojenja obilježava u prvom tjednu listopada svake godine, a kako bi se javnost informiralo o važnostima dojenja, njegovim dobrobitima za dijete, majku i zajednicu u cjelini. Grad Solin je unutar projekta Živjeti zdravo i Grada prijatelja djece, uz partnera u projektu, Klub trudnica i roditelja Split – Ogranak Solin organizira u utorak 5. listopada s početkom u 10 sati u parku na Širini Info kutak o dojenju i dobrobitima dojenja za sve trudnice i mlade majke.

Tema tjedna dojenja 2021. godine pod kraticom #WBW2021 je „Zaštita dojenja: Zajednička odgovornost“. Fokus ovogodišnje teme su načini na koje dojenje doprinosi preživljenju, zdravlju i dobrobiti svih ljudi te važnost zaštite dojenja. Individualna podrška ženama koje doje izrazito je važna, no za uspješno promicanje dojenje neophodan je i javnozdravstveni pristup.

Dojenje je jedinstvena mjera očuvanja zdravlja koja doprinosi kratkoročnom i dugoročnom unaprjeđenju zdravlja djece i majki. Dojenje je jednostavno, besplatno i dostupno, a pri tom nosi brojne koristi za dijete, majku, ali i cijelo društvo.
U sklopu projekta Živjeti zdravo, grad Solin potiče stvaranje okruženja koja promiču očuvanje zdravlja svih dobnih skupina te je tim putem osigurao nabavu i postavljanje klupe stolića za prematanje i dojenje (Grad Solin prvi u Županiji dobio klupu i stolić za prematanje i dojenje!), a koji su prilagođeni potrebama majki i dojilja, a sve s ciljem stvaranja okruženja koja potiču dojenje i očuvanje zdravlja djece i majki.

Nacionalni tjedan dojenja, 1. – 7. listopada 2021.

Scroll to Top Skip to content