Grad Solin je dobio 15.000 EURA za instaliranje besplatnog interneta na svojim javnim prostorima u drugom pozivu za prijave iz programa WiFi4EU Europske komisije koji je trajao od 4. – 5. travnja 2019. godine. Riječ je o natječaju kojeg je dobio Grad Solin, a kojim će građani Solina nakon završetka radova moći besplatno koristiti internet u centru Solina, u gradskim institucijama te u drugim javnim prostorima.

Ukupan proračun u tom pozivu iznosio je 51 milijun eura, a prijave su zaprimljene iz svih zemalja koje sudjeluju u programu, tj. iz država članica EU-a, Islanda i Norveške.

Na poziv se prijavilo više od 10.000 gradova i općina s područja EU s ciljem osvajanja vaučera a svoje je osvojilo 130 gradova i općina. Od gradova, drugu priliku za osvajanje vaučera iskoristilo je i uspjelo proći njih 48- Biograd na moru, Čakovec, Daruvar, Dubrovnik, Duga Resa, Grad Zagreb, Grubišno Polje, Ilok, Imotski,  Ivanec, Ivanić-Grad, Kastav,  Kraljevica, Kutjevo, Labin, Lepoglava, Ludbreg, Makarska, Metković, Našice, Nin, Novigrad-Cittanova, Novska, Omiš, Opatija, Orahovica, Oroslavje, Otočac, Otok, Ozalj, Pakrac, Pazin, Poreč, Pregrada, Prelog, Rijeka, Sinj, Skradin, Solin, Slunj, Trilj, Umag, Varaždin, Varaždinske Toplice, Velika Gorica, Vinkovci, Vodice, Vrbovec i Zabok.

U prvom pozivu, u prosincu, u vaučerima je podijeljeno 42 milijuna eura, a osvojilia su ih 224 hrvatska grada i općine, odnosno 63 grada. Ukupan budžet ovog programa je 120 milijuna eura, a očekuju se još dva poziva, prvi još tijekom ove godine.

Dodatne informacije možete pronaći ovdje:
https://ec.europa.eu/digital-single-market/en/wifi4eu-free-wi-fi-europeans#/home

Scroll to Top
Skip to content